fbpx Skip to content

Thorning: EU-patent bør vi afgøre i Folketinget

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har for længst måtte erkende, at dansk tilslutning til EUs nye patentregler kræver behandling efter grundlovens paragraf 20. Det har Justitsministeriet fastslået i en rapport. Det betyder, at fem sjettedele af Folketingets 179 medlemmer skal stemme forr forslaget, hvis en folkeafstemning skal undgåes.

Det ser sort ud for regeringen, da Enhedslisten og DF begge – i hvert fald for nuærende – står fast på et nej til forslag og et krav om folkeafstemning, Men statsminusteren forsøger stadig at undgå patentafstemningen, fremgik det het til morgen af hendes tale til Folketingets afslutningsdebat:

“En af de vigtige beslutninger, som vi skal gennemføre i Danmark, er det fælles patent. Det vil betyde, at en virksomhed kun skal registrere sin opfindelse ét sted i stedet for i hvert enkelt EU-land.
Det er kernen i det europæiske samarbejde. Vi finder fælles løsninger, der gør livet lettere for vores virksomheder og sikrer flere arbejdspladser.
Regeringen vil i næste folketingsår fremsætte lovforslag om dansk deltagelse i det fælles europæiske patent. Den beslutning – med alle de tekniske spørgsmål, den indebærer – bør vi kunne træffe her i Folketinget.”

Læs hele EU-afsnittet i statsministerens tale på Altinget.dk – klik her!


EU-patent – hvad betyder det for os?
Kom til debatmøde om EUs nye patentregler.
Lørdag den 1. juni kl. 14-17 i København. Se mere – klik her!

Back To Top