fbpx Skip to content

Thorning i spil som kommissionsformand

FAGLIGT.DK: [uddrag] Statsminister Helle Thorning-Schmidt bliver i morgen er centralt emne, når den britiske premierminister, David Cameron, og den tyske kansler, Angela Merkel, spiser frokost i Downing Street i London. Selv om Helle Thorning ikke er med til bords, vil Cameron og Merkel komme tæt på hende, når de tager fat på diskussionerne om, hvem der fra efteråret skal lede EU-Kommissionen i Bruxelles.

Financial Times skriver i dag, at Helle Thorning-Schmidt er en acceptabel kandidat for den britiske konservative premierminister. Selv om Helle Thorning er socialdemokrat, deler de to politiske ledere syn på frihandel, ønsker om liberale reformer og også en vis begrænsning af en for stor magt til Bruxelles.

Angela Merkel deler mange af de opfattelser og har samtidig slået på, at den næste formand for EU-Kommissionen skal være en kvinde. Hendes parti har imidlertid peget på den tidligere premierminister, finansminister og arbejdsminister fra Luxembourg, Jean-Claude Juncker, der også har været formand for eurogruppen. Juncker kan imidlertid være for stor tilhænger af et føderalt EU for, at Cameron kan acceptere ham.

(…)

Læs mere på LO&FTFs EU-portal – klik her!

Back To Top