fbpx Skip to content

Traktatopgøret i EU spidser til

– Vores generation har til opgave at færdiggøre den økonomiske og monetære union og skridt for skridt bygge en politisk union i Europa. Det betyder ikke mindre Europa, det betyder mere Europa, sagde den tyske kansler Angela Merkel ifølge Århus Stiftstidende på de tyske kristendemokraters årsmøde i Leipzig forleden.

På den anden side i traktatstriden står den britiske premierminister, David Cameron, der ønsker at bruge den økonomiske krise til at reformere EU og flytte magt fra Bruxelles tilbage til medlemslandene.

– Vi har retten til at spørge, hvad Den Europæiske Union skal og ikke skal og ændre det i overensstemmelse hermed. Som jeg har sagt, bringer forandringer muligheder. En mulighed er at omskabe EU, så det bedre tjener denne nations interesser og interesserne for dets 26 andre nationer, sagde David Cameron, ifølge Kristeligt Dagblad, i en tale i London’s Guildhall.

På de tyske kristendemokraters årsmøde vedtog partiet en resolution, der i klare vendinger udstikker pejlemærkerne for øget integration i EU. Blandt forslagene er ifølge EUobserver mere magt til EU’s største medlemslande og direkte valg af EU-Kommissionens formand.

Helle Thorning-Schmidt – der til foråret skal stå i spidsen for EU-formandskabet – ser dog ikke noget problem i den tysk-britiske uenighed.

– Jeg føler egentlig, at de to indstillinger godt kan kombineres, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau, hvorefter hun dog afslører, hvad uenigheden kan resultere i:

– Det er i vores interesse, at der skabes enighed og ikke skabes to forskellige klubber internt i EU.

Back To Top