fbpx Skip to content

Tysk nej til EU-overvågning

EU kræver at teleselskaberne registrerer og lagrer alle oplysninger om alle borgeres telefonopkald, emails og internettrafik i en længere årrække. Danmark indførte reglerne 15. september 2007 og alene i 2009 registrerede selskaberne 450 millarder dataposter, fortæller Berlingske Tidende.

Tyskland indførte reglerne allerede i 2006. Men i går besluttede landets øverste domstol, den tyske forbundsdomstol, at reglerne er et uacceptabelt og ”alvorligt indgreb” i privatlivets fred. Derfor skal de lagrede data nu slettes omgående i Tyskland. Domstolen finder ikke, at der er tilstrækkelig sikkerhed for, hvordan oplysningerne gemmes, eller nødvendig begrænsning af, hvem der har adgang til oplysningerne. Den kræver begrænsninger i adgangen til oplysningerne ”“ bl.a. ved at forlange en dommerkendelse – og kun i tilfælde af »konkret og øjeblikkelig fare«.

EU’s regler er blevet voldsomt kritiseret af menneskerettighedsorganisationer samt af teleskaberne, som må betale for den omfattende registrering og lagring af oplysningerne.

Back To Top