fbpx Skip to content

UK: 58,6 pct. vil ud af EU

De britiske vælgere skal senest i 2017 stemme om landets medlemskab af EU. Det har landets konservative premierminister David Cameron lovet vælgerne for et år siden. Og i juli sidste år stemte et stort flertal af underhuset i det britiske parlament for loven om denne folkeafstemning. Men loven er ikke endeligt vedtaget.

Meningsmålingerne har i de senere år vist stort flertal for udmeldelse, men sidste år skrumpede dette flertal efter løfter fra Cameron om forhandlinger om traktatændringer og ændringer af landets forhold til EU.

I juni viste analysevirksomheden Survation, at der var kommet et lille flertal for at blive i EU. 44,5 pct. ville stemme ja til EU-medlemskab, mens 42,9 pct. ville stemme nej.
Men nej-flertallet vendte tilbage i Survations måling i oktober, hvor 46,1 pct. ville stemme nej, mens kun 38,1 pct. ville stemme ja. Og 3. januar offentliggjorde Survation en ny måling, hvor 47,5 pct. vil stemme nej, mens kun 33,5 pct. vil stemme ja. Fraregnes tvivlerne som ved resultatopgørelsen af en folkeafstemning, så vil det sige 58,6 pct. nej til EU-medlemskab.

Efter årsskiftet har EU-parlamentets formand Martin Schulz udtalt, at Camerons snak om traktatændringer er ønsketænkning, hvilket næppe har gjort ja-sigerne mindre urolige ved udsigten til en folkeafstemning.
Ledende folk i oppositionspartiet Labour og det lille regeringsparti Liberaldemokraterne mødtes i går, for at blive enige om en plan for, hvordan de får blokeret for en endelig vedtagelse af folkeafstemningen.

Se Survations meningsmålinger – klik her!

Back To Top