fbpx Skip to content

Portugal klager til EU-parlamentarikere over sparepakker

En delegation fra EU-parlamentet har planlagt en rejse til de såkaldte trojka-lande – bestående af Portugal, Irland, Spanien og Cypern. Formålet er at undersøge, hvordan det står til, efter alle låne- og sparepakkerne.

Rejsen har allerede stødt på de første komplikationer, da delegationen har fået deres besøg til Grækenland aflyst. Årsagen er, at det græske formandskab ikke må møde negativ omtale fra starten af.

Og negativ omtale fik lovgiverne fra EU-parlamentet i Portugal. Her blev de mødt med en voldsom kritik for håndteringen af krisen og de kriterier, som trojkaen (ECB, Kommissionen og IMF) har fastlagt.

Trojkaens “one-size-fits-all”-løsninger tager ifølge kritikerne ikke hensyn til den specifikke situation, landet befinder sig i. Arbejdsløsheden er på hele 15,5 %, og landet befinder sig i en dyb reccession.

Én af Portugals største fagforeninger, UGT, mener, at trojkaen har overskredet sit mandat ved at have “udøvet mere magt end den portugisiske regering”.

Portugal forventer at komme ud af trojka-programmet til sommer. Herefter vil man indtræde i et “prekært program”. Det betyder stadig, at landet stadig er under en form for overvågning af landets finanser, men at landet igen skal låne penge på det internationale valutamarked.

Back To Top