fbpx Skip to content

Underskrifter mod Kommissionens GMO-politik

Den globale miljøbevægelse Greenpeace har taget forskud på EUs såkaldte borgerinitiativ, der angiveligt betyder, at Kommissionen vil lytte til henvendelser, der er underskrevet af mere end en million borgere i EU-landene. Dem vil de aflevere til kommissionsformand José Manuel Barosso om få uger.

Greenpeace – og appellen der skrives under på – kræver et midlertidigt forbud mod dyrkning af GMO-afgrøder, som Kommissionen har åbnet op for. EUs egne meningsmålinger – det såkaldte Eurobarometer – har vist, at et stort flertal af borgerne i EU-landene er imod dyrkning af GMO-afgrøder. Danske meningsmålinger har ligeledes vist stort flertal imod GMO herhjemme.

Siden underskriftsindsamlingen blev søsat i foråret, har over 1,1 millioner borgere i EU-landene underskrevet under. EUs krav i forbindelse med borgerinitiativet er endnu ikke på plads, men Kommissionen har stillet krav til, hvor mange underskrifter der skal være for hvert land. Og i nogle lande mangler der endnu nogle underskrifter. I Danmark er der indsamlet omkring 10.000, men der manger endnu 3.300 underskrifter.

“Nu mangler der kun én ting: 3300 danske underskrifter.Så er kravet om spredning over EU-landene også opnået, og den GMO-begejstrede EU Kommission er tvunget til at tage befolkningens store GMO skepsis alvorligt. Hjælp os! Skriv under og få dine venner til at gøre det samme. Det haster,” skriver Greenpeace på deres hjemmeside.
Men organisationen erkender, at det er et eksperiment.

Læs mere hos Greenpeace – klik her!

Back To Top