fbpx Skip to content

Urimeligt pres på Afrika

NOTAT.DK: [uddrag] Der var tyst i medierne, da Europaudvalget i november sidste år gav handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) et ellers kontroversielt mandat; hun måtte støtte EU-Kommissionens forslag om at udelukke en række udviklingslande fra den toldfrie markedsadgang til EU.

Men nu er stilheden brudt. Paraplyorganisationen Concord Danmark udtrykker stor bekymring over forslaget, der indebærer, at en række lande i AVS (Afrika, Vestindien og Stillehavsøerne) vil få svært ved at afsætte deres varer på EU-markedet. Med mindre de underskriver frihandelsaftalerne, EPA, inden 1. januar 2014, vel at mærke.

Paraplyorganisation, der dækker over flere end 40 danske NGO’er, kritiserer den stramme deadline som de mener, vil presse landene ud i dårlige aftaler. Samtidig mener de, at aftalerne gennem årene har taget en drejning, der ikke længere har udvikling som mål – hvilket var den oprindelige mening med dem.

I et blogindlæg på Altinget.dk skriver politisk assistent i Concord Danmark Mathias Ljørring:

“Den danske regering (…) bør gå forrest med et synspunkt om, at det primære hensyn for forhandlingerne om EPA-aftalerne må være en fremtidig bæredygtig udvikling i AVS-landene”.

(…)

Læs mere hos NOTAT – klik her!

Back To Top