fbpx skip to Main Content

Søren mest populære danske MEP’er på Facebook

EU er fjernt for danskere. Også på Facebook. Den mest populære danske EU-parlamentariker er kun lidt over en tiendedel af, hvad statsminister Helle Thorning-Schmidt (142.985), tidl. statsminister Lars Løkke (113.967) og udenrigsminister Villy Søvndal (106.634) har af sympatikendegivelser (”likes”).

Men af de 13 danskere som i juni 2009 blev valgt til EU-parlamentet i Bruxelles er den tværpolitiske EU-modstands repræsentant, Folkebevægelsen mod EUs Søren Søndergaard i dag den mest populære på Facebook. Over 17.000 Facebook-brugere ”synes om” ham, viser en opgørelse lavet mandag i denne uge.

DF’s Morten Messerschmidt, som fik op mod tre gange så mange personlige stemmer ved valget, har ikke engang halvt så mange ”likes”, mens valgets næststørste stemmesluger, Dan Jørgensen, med lidt over 16.000 ”likes” er tæt på Søren Søndergaards popularitet.

Største EU-politiske organisation

Facebook er mest et socialt medie for personer, men der er også politiske organisationer, EU-politiske organisationer er heller ikke så kendte på Facebook som indenrigspolitiske organisationer. Men også her er EU-modstanden stærk.

Folkebevægelsen mod EU er størst med 2.488 ”likes”, den EU-begejstrede Europabevægelsen har 2.125, Fagbevægelsen mod Unionen har 789, Europæisk Ungdom har 763, den EU-positive Nyt Europa har 375 og oplysningsforbundet Demokrati i Europa har 268.

Kilde: Facebook og eu.emu.dk/MEP_facebook/index.html

Back To Top