fbpx Skip to content

Væbnede EU-tropper udsendes til grænsekontrol

Efter anmodning fra den græske regering indsætter EU nu for første gang siden deres oprettelse i 2007, sine såkaldte “Rapid Borger Intervention Teams” (Rabit-s).

Rabit-s, der nu udstationeres til den græske grænse, består af tropper for medlemslandenes nationale reserver. Udstationeringen sker efter FN i sidste uge, i kraftige vendinger kritiserede de græske asylforhold og opfordrede EU til at mindske den græske indvandrerburde.

Denne opfordring har EU nu taget til sig, og har besvaret den ved at udsende væbnede tropper, der har autoritet til “hvis nødvendigt at bruge magt” i deres arbejde. Tropperne skal forsøge at holde de mange mennesker fra Tyrkiet, der forsøger at indvandre eller flygte til EU.

Tropperne vil indgå som en del af EU’s grænseagentur Frontex. Grænseagenturet er tidligere kraftigt blevet kritiseret for bl.a. at hjælpe italienske grænsevagter med at holde afrikanske indvandre og flygtninge ude af EU, på en sådan måde, at det strid med selv de mest fundamentale rettigheder i folkeretten.

Læs mere EUobserver.com klik her

Back To Top