fbpx Skip to content

Vildledende og stærkt manipulerende stemmeseddel

Pressemeddelelse udsendt d. 31.03.2022 via Ritzau

Folkebevægelsen mod EU tager afstand fra den foreslåede formulering til stemmesedlen om forsvarsforbeholdet.

Folkebevægelsen mod EU tager skarpt afstand fra den formulering til stemmesedlen, som Ja-siden har foreslået som spørgsmålet til selve folkeafstemningen om det danske forsvarsforbehold den 1. juni.

Teksten siger intet om, hvad afstemningen den 1. juni drejer sig om. Spørgsmålet nævner ikke ”EU” eller ”forbehold” med et eneste ord, selvom det er jo netop essensen af afstemningen.

Samtidig efterlades man med det indtryk, at ”europæisk samarbejde om sikkerhed og forsvar” kun er muligt i EU-regi, hvilket er faktuelt forkert.

Det ligger på samme kvalmende følelsesniveau som selve optakten fra de fem aftalepartiers side, hvor de med ulykkelighederne i Ukraine som bagtæppe forsøgte at opgive endnu mere dansk selvbestemmelse til EU.

Det de burde spørge om er: ”Vil du afskaffe forsvarsforbeholdet?”, for det er faktuelt indholdet af afstemningen den 1. juni.

Folkebevægelsen mod EU vil naturligvis i et høringssvar klage over både den misvisende tekst og den anløbne stil, som Ja-siden har udført med dette stemmeseddelsspørgsmål.

Vi er ikke blinde for, at denne afstemning kan blive ubehagelig, da stadig vildere skræmmebilleder må forventes i stigende grad frem mod 1. juni. Sandsynligvis vil den manipulerende tone blive yderligere forstærket af det faktum, at danskerne ligeledes i stigende grad vil gennemskue den fortælling, Ja-siden udfører.

I Folkebevægelsen mod EU vil vi gøre vores til, at den offentlige debat bliver oplysende, saglig og faktuel. Vi vil, som den største danske politiske organisation inden for EU-politik, kæmpe med næb og klør for et rungende Nej til endnu mere EU.

Teksten til afstemningen, som den foreligger fra JA-siden:

‘Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar?’

Klik HER og læs pressemeddelelsen hos Ritzau

Back To Top