fbpx Skip to content

Whistleblowers uretfærdige vilkår


Af Ina Woods

Whistleblowers er personer der afslører kritisable eller direkte ulovlige forhold i organisationer og firmaer. Da whistleblowers står frem og siger dystre sandheder om den virksomhed eller organisation de arbejder for, bliver de tit behandlet uanstændigt.

“Det kunne være en menig soldat, der giver informationer om brug af tortur eller andre brud på reglerne om krig eller andre internationale love”, sagde Søren Søndergaard.
Udstillingen viser billeder af mennesker, der havde afsløret hændelser på deres arbejdsplads eller som de på andre måder har overværet. Under billederne hang en tekst om hver enkelt persons historie, som tilskuerne kunne gå rundt og kigge på.

Udover Søren Søndergaard, tale Micheal Theurer’s, formanden for budget-kontrol udvalget i EU-parlamentet, og Giovanni Kessler, generaldirektør for den Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig.
Guido Strack ,formanden for Whistleblower-netværket, forklarede, hvorfor man skulle lave love og skabe muligheder fra EU’s side til at beskytte whistleblowers, og hvorfor de er vigtige i vores samfund. “Nogle siger at, i den ideelle verden er whistleblowers ikke nødvendige. Jeg er enig. Men i den ideelle verden er love og regler heller ikke nødvendige! Og det er bare ikke, der vi er i dag.”

Back To Top