fbpx Skip to content

3F opruster mod social dumping

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Både den afgående og den nyvalgte formand gjorde det på kongressen klart, at bekæmpelsen af social dumping er en hovedopgave for forbundet i mange år frem.
I forbindelse med kongressen lanceredes en kampagne mod underbetaling, hvor de blandt andet sætter fokus på kommunernes (manglende) indsats mod underbetaling på kommunale byggerier.

For selv om der var roser til regeringens indsats mod social dumping, så stod samtidig klart, at problemet ikke er mindre selvom både Arbejdstilsyn, Skat og politi har oprustet.

Samtidig sendte kongressen signal om, at der er brug for en mere kritisk indstilling til EU fra fagbevægelsens side.

I det fagpolitiske grundlag blev det slået fast, at 3F vil arbejde for “en fornyet tilgang til EU for den samlede danske fagbevægelse”, og at “3F skal arbejde for, at de kollektive aftaler og kampskridt ikke undermineres af international lovgivning”.

– Det er et kvantespring fremad, at 3F begynder at tage EU seriøst, siger Ole Nors Nielsen, som er næstformand i 3F’s transportgruppe i Aalborg til Arbejderen.

– Det går op for flere og flere, at mange af de ting, som forringer forholdene for vores medlemmer, kommer fra EU. Både i forhold til at hæve pensionsalderen, sænke dagpengeniveauet og forringe overenskomsterne, som vi også har set det med lærerne. Alt det er en konsekvens af EU’s finanspagt, siger han.

(…)

Læs det hele hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Back To Top