fbpx Skip to content

CO2-reduktion kan spare EU for milliarder til sundhedsudgifter

EU-landene kan, samlet set, spare op mod 225 milliarder kroner årligt på udgifter til sundhedssektoren ved at stramme sine mål for nedskæringer i udledningen af drivhusgasser fra 20 til 30 procent inden 2020. Det dokumenterer en ny rapport fra organisationen Health and Environment Alliance

Rapporten går dybere end de seneste undersøgelser fra EU-kommissionen på samme område, idet man har valgt ikke kun at kalkere sundhedsfordele med udgangspunkt i den stigende dødelighed pga. luftforurening, men også har indregnet omkostningerne forbundet med sygdom, konsultationer, medicin.

– Resultaterne i denne rapport præsenterer EU med en tiltrængt vitaminindsprøjtning til de globale klimaforhandlinger i næste måned. Vi ser gerne, at disse nye sundhedsmæssige konsekvenser afgøre aftalen, således at Europa straks og ensidigt bevæger til et mål på 30 procent forud for mødet i Cancun i december, udtaler Genon Jensen administrerende direktør for Health and Environment Alliance i en pressemeddelelse.

Ifølge rapporten vil den maksimale besparelse opnås, hvis de enkelte EU-lande skærer i deres egne udledninger på, i stedet for at købe udledningskompensationer fra udlandet.

EU har kun forpligtet sig til at reducere CO2-udledning med 20 procent, men har givet udtryk for at man vil gå op til 30 procent, hvis andre store forurenede lande som USA og Kina, er enige i at gøre det samme.

Læs mere og find rapporten her

Back To Top