fbpx Skip to content

COP16: EU-ansvar for svag klimaaftale

Selvom klimakommissær Connie Hedegaard har haft travlt med at give EU æren for en succés ved de internationale klimaforhandlinger i Cancun i Mexico, så har flere miljøbevægelser udtrykt bekymring for svaghederne i COP16-aftalen.

”Der blev ikke opnået retfærdighed i København – og det blev der heller ikke i Cancún. Det er en skam, at vi igen er tilbage med en anden svag aftale, der kan føre til katastrofe. Der er en lang og udfordrende måde at gå for at opnå en stærk og retfærdig aftale, vi har brug for,” udtaler Susann Scherbarth fra Friends of the Earth og giver de industrialiserede lande skylden ”“ herunder EU.

EU har ikke opfyldt sit løfte om at spille en progressiv rolle, men gemt andre landes passivitet, hedder det på Friends of the Earths hjemmeside. EU har brugt klimaforhandlingerne til at presse på for udvidelse af handel med CO2-kvoter. Men EUs ordning med salg af CO2-kvoter (EU-ETS) kan ikke give de nødvendige reduktioner af CO2-udslip og blokerer for andre mere effektive politiske foranstaltninger.


Læs mere på Friends of the Earth ”“ klik her!

Back To Top