fbpx Skip to content

Det græske valg er et højlydt nej til EU’s nedskæringspolitik

Skal man opsummere søndagens parlamentsvalg i Grækenland, kan man ikke gøre det på andre måder end:

EU-modstanden vandt.

Den græske befolkning har med en overvældende styrke afvist det sparediktat, som Bruxelles og Berlin indtil nu har anvist Grækenland. Den nye Syriza-ledet regerings mål om en genforhandling med EU vandt stor sympati i den græske befolkning.

Og det er nu op til både Syriza og EU at tage befolkningens opråb alvorligt, påpeger MEP Rina Ronja Kari.

“Jeg støtter et hvert demokratisk parti og enhver befolkning, der vil kæmpe imod EU og EU-toppens økonomiske jerngreb om Europa. Derfor vil jeg ønske Syriza og den græske befolkning stort tillykke med valget. Næste skridt er nu at sætte handling bag ordene og gå imod sparediktatet fra Bruxelles og Berlin,” siger hun og fortsætter:

“Selvom EU ikke har for vane at lytte til folket, så kan de ikke ignorere grækernes højlydte nej til EU’s sparepolitik. Konkret bør EU lytte til forslaget fra Syriza om, at en europæisk gældskonference, som kan nedskrive gælden for de gældsplagede lande og give dem mulighed for igen få gang i vækst hjulene,” siger Rina Ronja Kari.

Rina Ronja Kari mener samtidig, at det græske valg kun er den første af mange EU-kritiske bølger, der vil ramme EU-toppen i 2015.

Lande som Spanien og Storbritannien står også over for parlamentsvalg, hvor EU-modstandere spåes gode vinderchancer.

“Befolkninger over hele Europa siger fra over for EU. Det så vi til EU-Parlamentsvalget sidste år. Og det ser vi nu i Grækenland. Og vi kommer til at se det i en lang række valg i andre lande i år, blandt andet i Spanien. Hvis ikke EU retter ind og reagerer på befolkningens ønsker, vil EU-modstanden bare vokse og vokse,” siger Rina Ronja Kari.

Back To Top