fbpx Skip to content

Efter valget: Hjælp EU-modstanden

Medlemmer, frivillige og aktivister skal sikre omorganisering af EU-modstanden de kommende måneder. Det fortæller Rina Ronja Kari efter søndagens valg sendte Folkebevægelsen mod EU ud af EU-Parlamentet.

102.233 danskere stemte søndag den 26. maj på Folkebevægelsen mod EU.

Det svarer til 3,7 procent af stemmerne, og det betyder, at Folkebevægelsen mod EU for første gang nogensinde mister deres plads i EU-Parlamentet.

Den historiske begivenhed vækker naturligvis ærgrelse i organisationen. Men det er samtidig en anledning til at kigge fremad.

– Trods det nedslående valgresultat, så glæder vi os over alle de mange mennesker, som faktisk har stemt på og støttet op om Folkebevægelsen mod EU. Alle disse gode kræfter er folkebevægelsens vigtigste værdi.  Dette engagement har vi brug for i fremtiden, siger Rina Ronja Kari, der er nu tidligere medlem af EU-Parlamentet.

Bliv medlem

Siden valgresultat et blev offentliggjort søndag aften så har knap 40 mennesker valgt at melde sig ind i Folkebevægelsen mod EU.

Dette viser ifølge Rina Ronja Kari, at der fortsat er et behov for en folkelig kamp mod EU.

– Vi vil bruge sommeren på at snakke sammen om hvordan vi omorganiserer EU-modstanden. Fokus vil oplagt være på at styrke lokale aktiviteter og kritik af forskellige EU-tiltag, som f.eks. budgetloven. Og så skal vi have opbygget en organisation, som er klar til slaget om vores forsvarsforbehold, siger Rina Ronja Kari.

Hun understreger, at der nu mere end nogensinde er brug for at styrke og støtte EU-modstanden.

– Jeg håber at endnu flere vil melde sig ind og deltage i den kommende tids debat om omorganiseringen af den tværpolitiske modstand imod EU, siger Rina Ronja Kari.

Meld dig ind eller giv et bidrag til Folkebevægelsen mod EU her.

Back To Top