fbpx Skip to content

En velfortjent pris

Denne blog er også bragt på www.modkraft.dk

Jeg synes generelt, at der er grund til at stille sig kritisk overfor, hvordan især LO-toppen håndterer det, når EU blander sig i det danske arbejdsmarked.

Derfor må jeg sige, at det var ekstra dejligt, at vi i denne weekend kunne rose én fra LO-toppen, i stedet for kun at kritisere.

På landsmødet i Folkebevægelsen mod EU tildelte vi således Dennis Kristensen, Forbundsformand i FOA, vores træskopris.

Træskopris kan måske nok være svært at forstå, men det er en pris som vi tildeler nogen, som har været særligt gode til at stå fast og gå imod noget fra EU.

Når man ser på, hvordan LO har håndteret først Europluspagten og senere finanspagten, så har det generelt været skræmmende. På trods af, at der i Europluspagten står, at lønningerne for de offentligt ansatte skal sættes ned (med reference til at ellers vil de privatansatte kræve højere løn), så ville LO ikke kritisere det!

De accepterede simpelthen en traktat, som direkte greb ind i det danske arbejdsmarked ”“ og endda så man må sige, at arbejderne taber stort på det!

Men det gjorde Dennis Kristensen ikke! Og det var der heldigvis mange andre der heller ikke gjorde.

Traktaten blev jo vedtaget, og Magrethe Vestager har allerede været til møde i EU, hvor hun er blevet bedt om at redegøre for, hvordan man vil sikre dette her med lønningerne. Og det er noget møj.

Men det gør alligevel arbejdet som EU-modstand lidt lettere, når der bare engang imellem er lidt sund fornuft at spore ”“ også blandt LO-toppen.

Derfor fortjente Dennis Kristensen ros, og hans tale gjorde såmænd bare det hele bedre: her slog han nemlig også fast, at der er god grund til bekymring over EU’s udvikling. Og se det, synes jeg jo er svært at være uenig i.

Back To Top