fbpx Skip to content

Estisk modstand mod euroen

EU-Kommissionen besluttede onsdag, at Estland opfylder alle kriterier for Euroen og vil kunne indføre den nye valuta allerede fra 1. januar 2011. Beslutningen skal først sanktioneres af medlemslandenes regeringschefer i juni, men dette betragtes som en formsag.
MEP Bendt Bendtsen (K) og andre euro-positive politikere har brug Estland som eksempel på, at der fortsat skulle være begejstring om euroen. Men hvad mener den estiske befolkning om en tilslutning til euroen?
– I tv-nyhederne melder de om, at 66-84 pct. har svaret nej i mobiltelefon-undersøgelser. Og det er den samme situation i meningsmålinger i aviser. Det er en interessant forskel i forhold til de officielle målinger fra januar, hvor kun 43 pct. sagde nej. Den græske situation har måske haft indflydelse på det, fortæller Anti Poolamets fra Tallin.

Polen har udskudt spørgsmålet
– Vi vil følge udviklingen i Sydeuropa og vende tilbage til euro-spørgsmålet senere, har den polske premiereminister Donald Tusk udtalt i begyndelsen af maj.
Warsaw School of Economics’ meningsmålinger viser da også, at tilslutningen til euroen er faldet fra 55,2 pct. for et år siden til 42,2 pct. i april.

Se omtale af aktioner mod euroen i den estiske avis Tallinna Postimees ”“ klik her!

Back To Top