fbpx Skip to content

EU ”“ en stopklods for klimaforbedringer?

Greenpeace har i begyndelsen af februar opfordret EU til at genetablere sin ledende rolle i indsatsen for klimaforbedringer ved at gøre to ting: Opgradere målet for nedbringning af CO2-udslip fra 20 pct. til 30 pct. og arbejde for en fair, ambitiøs og bindende klimaaftale på klimatopmødet COP16 i november i Mexico.
Nu har EUs nye klimakommissær Connie Hedegaard slået fast, at EU ikke går efter en aftale i år, men satser på en aftale på COP17 i Sydafrika i slutningen af 2011. Samtidigt fremgår det af dagbladet Politiken, at Kommissionens udkast til ny strategi for vækst, beskæftigelse og grønne initiativer ”Europa 2020” end ikke nævner muligheden for at opgradere CO2-målet, men blot siger at EU EU ”vil reducere CO2-udledninger med 20 procent i forhold til niveauet i 1990”. Udkastet skal erstatte Lissabon-strategien og præsenteres 3. marts

– Fra at have påberåbt sig en lederrolle i indsatsen for de stærkt nødvendige globale klimaforbedringer, som haster mere end stort set alt andet, har EU sat kursen mod rollen som stopklods. Det er rystende uansvarligt overfor alle folk på kloden, konstaterer Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Læs Greenpeace’s opfordring til EU – klik her!

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen, på mobiltelefon 26 70 18 16 / rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top