fbpx Skip to content

EU: Fukushima påvirker klimaforhandlinger

Katastrofen omkring den japanske atomkraftværk Fukushima, som har lækket store mængder af sundhedsfarlig radioaktivitet siden det voldsomme jordskælv ramte Japan den 11. marts, får betydening for de kommende klimaforhandlinger, vurderer EUs klimaforhandler Arthur Runge-Metzger.

“Vi har endnu ikke set enden på, hvad der vil ske i Fukushima. Så det er helt sikker noget, der vil have indflydelse på klimaforhandlingerne”, siger Runge-Metzger på en pressekonference under klimaforhandlinger i Bangkok, Thailand i følge EUObserver.com. Han virker umiddelbart lidt uklar omkring, hvad det konkret vil betyde.
“På den ene side kan du sige, at vi ikke kan bruge atomkraft på grund af atomkatastrofer. Men jeg tror, at alle omkring bordet også siger, at vi kan ikke have klimaforandringer, for det vil også føre til katastrofer.”
Han siger dog, at kommissionens såkaldte “2050 Roadmap” fra marts, som sagde, at atomkraft skal spille en vigtig rolle, skal genovervejes, og at man i de detaljerede planer skal se på scenarioer med mindre brug af atomkraft.

Atomkraft udgør i dag omkring 30 pct. af EUs samlede energiforbrug.

Læs hele artiklen på engelsk på EUObserver.com – klik her!

Back To Top