fbpx Skip to content

EU’s ligestillingsudvalg afholder konference om underrepræsentation af kvinder i politik

I anledningen af hundredeåret for kvindernes internationale kampdag afholdte EU-parlamentets udvalg for kvinders rettigheder og ligestilling den 3. marts en konference om kvinder i politik.

Her var flere prominente kvindelige politikere i Europa inviteret til at sidde i panelet og diskutere kvindeligt lederskab i politik. Blandt de inviterede paneldeltagere var den tidligere præsident for Irland, Mary Robinson, og den tidligere præsident for EU-parlamentet, Nicole Fontaine.

De talte blandt andet om hvordan kvinder stadig er underrepræsenteret i lederposter i såvel den private, som den offentlige sektor, samt hvordan kvinders løn stadig ligger langt under mænds. Flere steder i Europa tjener kvinder på fem år det samme som mænd tjener på fire år.

Det er positiv, at EU tager ligelønsproblematikken op i Parlamentet. Men set i lyset af, at kun en tredjedel af medlemmerne af EU-parlamentet er kvinder og at kun 8 ud af 37 parlamentsdelegationer har en kvindelig formand, er der behov for at spørgsmålet om ligestilling internt i parlamentet tages op.

Back To Top