fbpx Skip to content

Undtagelsesafstemning kom an!

Her til morgen fremgår det af medierne, at statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner for en hurtig folkeafstemning om tre af de fire danske EU-undtagelser samlet ”“ undtagelserne over euroen samt EUs militære og retslige samarbejde. Meldingen kommer i forbindelse med en ny Megafon-måling, hvor 45 pct. vil stemme ja til afskaffelse af de tre undtagelser, mens 42 pct. vil stemme nej.

– Den spinkle føring er meget lille i forhold til det forspring, ja-siden plejer at have i målinger før de folkeafstemninger, hvor et flertal stemmer nej. Og modstanden mod euroen er markant voksende, hvilket ikke bliver mindre af, at Merkel, Rompuy og Co. med nye euro-pagter vil gribe direkte ind i finanspolitiken, løndannelsen, pensionsalderen og meget andet. Så kom bare an med en afstemning, udtaler Ditte Staun , som er tasperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Løkkes problem er ikke kun, at SF fortsat er imod euroen, men også at regeringspartiernes egne ungdomsorganisationer VU og KU er imod den, mens modstanden samtidig vokser markant ikke mindst i fagbevægelsen. Vi er med andre ord mange, der er parat til at give statsministeren og ja-politikerne et nederlag, hvis de ønsker en afstemning.


Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94/ e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top