fbpx skip to Main Content

EU skal ikke blande sig i lønspørgsmål

LO stiller sig meget kritisk overfor udsigten til, at EU med en ny europagt skal blande sig i lønforhold, sådan som Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel har foreslået. Det fremgår af udtalelser i Folkebevægelsens faglige nyhedsbrev, der netop er udkommet.

– Mig bekendt er der ikke tale om et egentligt forslag, men om overskrifter, og derfor kender vi ikke indholdet. Når det er sagt, så er det fuldstændigt uacceptabelt, at EU skal blande sig i lønregulering, lønniveauer eller andet, der vedrører lønspørgsmålet i de enkelte medlemsstater. I Danmark fastlægges lønnen i forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter. Vi kender dog ikke forslaget om en konkurrencepagt endnu, og derfor tager vi først stilling, når vi kender forslaget, men lønnen skal EU holde sig væk fra, så meget kan jeg sige allerede nu, siger LOs formand Harald Børsting.

14 lokale LO-formænd bakker Børsting op med udtalelser som:
* Anders Munk, LO Århus: ”Danmark skal ikke binde sig op på aftaler der i endnu højere grad binder os til euroen”.
* Anna Kirsten Olesen, LO Aalborg: ” Jeg mener ikke, Danmark skal gå med ind i en sådan pagt”. * Gert B. Pedersen, formand for LO Vestfyn: ”Det kan kun være et stort rungende NEJ!”

– Forslaget om at EU skal blande sig direkte i løndannelsen er fuldstændig uacceptabelt, siger Folkebevægelsens EU-parlamentariker, Søren Søndergaard og fortsætter:
– Hvis denne udvikling skal undgås, kræver det massive protester. Derfor er det godt at den europæiske fagforeningssammenslutning EFS har sagt klart fra og at LO i Danmark nu gør det samme.

Læs udtalelserne fra LO-formændene – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt: <br>
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top