fbpx Skip to content

EU’s medicinalagentur vil lukke adgang til data

EUs ombudsmand , Emily O’Reilly, har skrevet til EU’s medicinalagentur (EMA) , og udtrykt bekymring omkring en væsentlig ændring af agenturets politik for åbenhed om data i forbindelse med kliniske forsøg.

EMA planlægger at begrænse adgangen til data fra kliniske forsøg ved at indføre strenge krav om fortrolighed. Det fremgår af dokumenter, som ombudsmanden har set. De vil kun give adgang til forsøgsdata via EMAs computere og skal ikke kunne gemmes eller udskrives. Der vil også komme omfattende restriktioner for brugen af dataene.

”Vi var glad, da EMA i 2012 offentliggjorde en ny proaktiv gennemsigtighed politik, der giver den bredest mulige adgang til data fra kliniske forsøg . Jeg nu bekymret for, hvad der synes at være en betydelig ændring i EMAs politik, der kan underminere den grundlæggende ret til aktindsigt, som er fastsat i EU-lovgivningen,” siger O’Reilly ifølge nyhedsportalen Euractiv.com.
”De europæiske borgere, læger og forskere har brug for maksimal information om de lægemidler , de tager, ordinerer og analyserer ”.

Ilaria Passarani, der er sundhedspolitisk medarbejder i den europæiske forbrugerorganisation (BEUC) , siger, at hendes organisation deler ombudsmandens bekymring.

Læs hos Euractiv.com (på engelsk) ”“ klik her!

Back To Top