fbpx Skip to content

Frankrig: Fagbevægelse afviser EU-diktater

FAGLIGT.DK: [uddrag] De store franske fagbevægelser stod delvist sammen, da de i går mødtes med regeringen og arbejdsgiverne til et møde om kommende reformer. De tre største faglige landsorganisationer afviste udspil til skattestramninger. Men de havde forskellige begrundelser. Mens det for det moderate CFDT og FO var mest et spørgsmål om et retfærdigt skattesystem, havde det tidligere kommunistiske CGT helt andre tanker. For CGT var spørgsmålet ikke skatter.

– Det spørgsmål, der skal stilles, der er om lønningerne, sagde CGT’s nye generalsekretær, Thierry Lepaon, efter mødet til pressen.

Fagbevægelsen afviste også arbejdsgiverne Medef’s krav om besparelser på de offentlige budgetter, der skulle finansiere lavere skatter på virksomhederne, der er blandt de højeste i EU.

Den franske centrum-venstre-regering er presset af EU-Kommissionen, fordi underskuddet på de offentlige budgetter ikke ventes at komme under tre procent af nationalproduktet i 2014 og næppe heller i 2015. Eurogruppen havde ikke direkte øjnene rettet mod Frankrig, da gruppen i fredags drøftede landenes kommende budgetter, men OECD ser med bekymring på udviklingen i Frankrig. Den franske konkurrenceevne er i bund, og handels- og betalingsunderskuddet tårnhøjt.

(…)

Læs mere på LO & FTFs EU-portal – klik her!

Back To Top