fbpx Skip to content

EU sender millioner til Gadaffi

Aftalen er blevet kritiseret af en række menneskerettighedsgrupper, idet Libyen ikke har underskrevet FN’s flygtningekonvention, ligesom landet er notorisk kendt for et land, hvor menneskerettigheder konsekvens overtrædes og hvor dødsstraf stadig er tilladt.
Menneskerettighedsgrupperne stiller derfor spørgsmål ved om Gaddafi’s regering vil standse sine tilfældige arrestationer, totur og deportationer af flygtninge fra Somalia Eritrea og Dafur.

– Problemet er, at Libyen ikke engang tillader dem at kræve asyl, som den behandler alle som en illegal indvandrer, siger Annelise Baldaccini fra Amnesty International.

En anden bekyrming er EU’s manglende kritik af Libyens lukning af det lokale kontor for FN’s Højkommissariat for Flygtninge.

Stærk presset af journalister, udtalte Kommissionens talsmand Michele Cercone, at dette var “et meget følsomt emne” og hans institution havde håbet forhandlinger mellem Libyen og FN i sidste ville gøre det muligt at genåbne kontoret.

Det Nordafrikanske land er et vigtigt transitområde for indvandring fra Afrika til Europa, hvor tusindvis af mennesker forsøger at krydse i små både.
EU har tidligere brugt 500 millioner kroner på projekter i Libyen i forsøg på at forbedre grænsekontrollen.

Back To Top