fbpx skip to Main Content

Dagpenge-kollaps truer: Skal EU bestemme alt?

Aktuel kommentar af Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU

EU-reglerne truer med at slå et stort hul i det danske dagpenge-system. Det skyldes, at andre EU-borgere kan få danske dagpenge efter kun 3 måneders arbejde i Danmark.
Den eneste betingelse er, at de i 9 måneder forinden har levet op til hjemlandets regler for at få arbejdsløshedsunderstøttelse.

Dagpengene i Danmark er 7 gange højere end i Ungarn, 10 gange højere end i Polen og 12 gange højere end i Litauen. Derfor skal man ikke være professor i raketvidenskab for at regne ud, at det kan føre til et pres på det danske dagpengesystem.

Det vil så blive forringet, f.eks. gennem en individuel forsikringsordning. ”Vi kan jo ikke stille statskassen ud på gaden”, som A-kassernes direktør, Verner Sand Kirk, har sagt.
Den danske velfærdsmodel har længe været under pres fra EU. Folkepensionen er allerede blevet ændret til et optjeningssystem. Det rammer f.eks. folk, som i en årrække har arbejdet i udlandet.

Nu er turen kommet til dagpengesystemet. Er det ikke snart på tide at fagbevægelsen vågner op og siger klart fra overfor denne udvikling? Eller skal EU virkelig bestemme alt?

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top