fbpx Skip to content

EUs databeskyttelse truer sundhedsforskning

EU-Kommissionens forslag til nye regler om databeskyttelse, som EU-parlamentet forhandler om i øjeblikket, vil sætte befolkningens sundhed på spil. Så klar er meldingen fra læge og direktør i Kræftens Bekæmpelse Hans H. Storm i Politiken i dag:
”Der er en fare for, at de nye regler for databeskyttelse ender med at indskrænke mulighederne for at forske inden for bl.a. kræft”

I de nordiske land har forskere stor gavn af en mere liberal holdning til databeskyttelse, der giver mulighed for at søge i mangeårige oplysninger om befolkningens sundhed eller mangel i registre. Det trues nu af EUs planer om et EU-råd for databeskyttelse, der formentlig vil anlægge en strengere praksis.
”Der er ingen tvivl om, at det på lang sigt kommer til at koste liv, hvis man ikke kan lave de her undersøgelser, som nu er i fare på grund af forhandlingerne”, siger Hans H. Storm i Politiken.

Bekymringen deles også bl.a. af 16 svenske professorer, som i et fælles indlæg i Svenska Dagbladet i februar skrev: ”Den EU-forordning, som nu foreslås, risikerer at umuliggøre registerbaseret forskning i hele EU”.

Back To Top