fbpx Skip to content

Faglig kritik af EUs krisepolitik

Mandag fejrede det europæiske LO, også kaldet den Europæiske Faglige Sammenslutning EFS ”“ som forkortes ETUC på engelsk. EU sendte økonomikommissær Olli Rehn til festligheden, som foregik i Madrid, hvor EU og Rehn ikke just er blandt de mest populære i fagbevægelsen.

“Det er Rehns forfejlede politik, som den spanske regering loyalt gennemfører i Spanien, og som er mislykkedes totalt,” sagde generalsekretæren for spanske fagforbund UGT, Candido Mendez til dagbladet Børsen.

“Vi har allerede taget initiativ til at forlænge deadlines for reduktion af de offentlige budgetter for lande som Grækenland, Spanien og Portugal,” forsøgte Rehn spagt at forsvare sig med fra talerstolen.

Men det ændrede ikke stort ved den faglige kritik af EUs krisepolitik, som har betyder nedskæringer, sociale forringelser, lønnedgange og tab af masser af arbejdspladser i adskillige lande.
”Jeg ville gerne have hørt kommissæren indrømme, at de økonomiske stramninger har været en katastrofe for både væksten og jobbene i EU”, sagde Frances O’Grady, generalsekretær i britiske TUC, ifølge Børsen.

Læs mere i Børsen ”“ [klik her!->http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/39785/artikel.html?hl=S2xlbXRlIGZhZ2Jvc3NlcjtmYWdib3NzZXI,
]

Back To Top