fbpx skip to Main Content

Finansstrateg: EU bryder sammen

Euroens nuværende krise vil i sidste ende betyde den europæiske unions opløsning. Så hård er dommen fra den pessimistiske investeringsstrateg Albert Edwards fra den franske storbank Societe Generale, i en analyse i magasinet Global Strategy Weekly.

Edwards forklarer, at det er udsigterne til at Irland, som det andet land i eurozonen, skal have økonomisk hjælp i milliardklassen af EU, der får ham til at forudsige opløsningen af euroen og i forlængelse heraf unionens død.

– Al hjælp til Grækenland (og nu Irland) udsætter bare den uundgåelige opløsning af eurozonen, skriver han.

– Jeg tror, EU vil ende med at gå i opløsning, forsætter han.

Det er især de såkaldte PIGS-lande (Portugal, Irland, Grækenland og Spanien), der har store problemer med økonomiske underskud og forringet konkurrenceevne. Det skyldes bl.a. den fælles rentepolitik i eurozonen, der forhindrer de forskellige lande i at korrigere deres økonomiske udvikling. De forskellige lande har nemlig behov for forskellig medicin for at på økonomen i gang igen.

– PIGS-landenes regeringer kan skære i deres underskud – noget Irland forsøger. Det gør de for at opretholde troværdighed i markederne på kort sigt, men på grund af den manglende konkurrenceevne inden for eurozonen, har landene brug for flere år med relativ deflation, forklarer han.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top