fbpx Skip to content

Flertal af islændinge ønsker ikke euroen

De fleste islændinge ønsker ikke at indføre euroen eller tiltræde Den Europæiske Union i henhold til resultaterne af en ny meningsmåling offentliggjort i går (lørdag). Undersøgelsen blev produceret af selskabet Miðlun for nyhedsportalen Pressan.is. Der blev spurgt: “Hvilken valuta arrangement tror du, der passer bedst til Island?” Ca. 55 pct. ønskede en politik, der ikke involverer EU-medlemskab.

Kun 24 pct. sagde, at de selv Island bør indføre euroen ved først at tiltræde EU. Men 26 pct. sagde, at de syntes, det var bedst for Island for at beholde sin egen valuta – kroner. Omkring 29 pct. sagde, at Island bør vedtage en udenlandsk – heraf ønskede kun 9 pct. euroen. Endelig var 21 pct. uafklaret.

Hvis man undlader der uafklarede, så siger 70 pct. af islændingene. at de ikke ønsker euroen. Kun 30 pct. ønsker den.

Den 15. september viste resultaterne af en meningsmåling udarbejdet af Capacent for den islandske industrisammenslutning, at omkring 50 pct. af islændingene er imod medlemskab af EU og 33 procent pct. vil stemme for. Den nye meningsmåling for Pressan.is viser, at modstanden mod EU-medlemskab er vokset siden.

Kilde: eunews.blogspot.com

Back To Top