fbpx Skip to content

Grækerne straffes for manglende regering

Når Grækenland i morgen modtager den første portion penge fra den hjælpepakke EU aftalte i marts, så vil der mangle en milliard euro. I stedet for 5,2 milliarder euro, vil grækerne kun få 4,2 milliarder, hvoraf størstedelen skal bruges på at afbetale på et lån til Den Europæiske Centralbank.

Den resterende milliard euro vil først blive frigivet i juni, når Grækenland har fået samlet en regering.

Tyskland, Finland og Luxemburg er imod at hjælpe Grækenland økonomisk inden der er dannet en regering. Luxemburgs udenrigsminister, Jean Asselborn, sagde i onsdags, at “intet Europæisk Unions land vil være i stand til at frigive en portion af de 130milliarder euro til grækerne, hvis der ikke er en fungerende regering, der respekterer reglerne og administrerer de udbetalte penge.”

Tysklands finansminister, Wolfgang Schauble, påpeger sågar at hvis Grækenland skal forblive en del af eurozonen, så skal landet fortsat gennemføre de nedskæringer som EU har fastlagt, trods den bred modstand blandt den græske befolkning.

“De er nødt til at danne en stabil regering og nøje overholde deres forpligtelser, på samme måde som vi vil respektere vores forpligtelser til Grækenland,” sagde Schauble.

Back To Top