fbpx Skip to content

Human Rights Watch: EU krænker migranter

Frontex’ primære formål er at sikre de ydre grænser i EU’s Schengen-samarbejde. Medlemmerne af Schengen, som bl.a. også tæller Norge, forpligter sig til at sende materiel og mandskab til Frontex’ missioner. Frontex har missioner forskellige steder, men der er især fokus på missionerne i området ved Middelhavet, som skal forhindre illegale migranter i at krydse grænsen til EU.

Det er i forbindelse med Frontex’ mission i Grækenland, at Human Rights Watch nu anklager EU for at være skyld i krænkelser af menneskerettighederne. For selvom Grækenland formelt har ansvaret for det udstationerede Frontex-personel, så har Human Rights Watch konstateret, at det i flere tilfælde er personel fra EU-lande, der har kommandoen.

Migranterne må sidde fanget i overfyldte detentionscentre og bliver i nogle tilfælde holdt indespærret i flere måneder. I et tilfælde i den græske by Tychero, blev 130 migranter holdt fanget i en lagerhal, som max kunne rumme 48 mennesker. De frihedsberøvede migranter havde ikke adgang til toiletter og måtte sove på gulvet eller på papkasser.

Ifølge en af fangerne, Human Rights Watch har talt med, er adgangen til vand begrænset, og maden forbeholdt de stærkeste.

– Grænsevagterne er ligeglade med, at vi dræber hinanden i kampen om mad, udtaler han.

EU-Kommissionen fralægger sig ansvaret for krænkelserne, men henviser til, at man fra kommissionens side gentagende gange har opfordret grækerne til at bygge bedre detentionscentre til migranterne.

Læs hele rapporten her

Back To Top