fbpx Skip to content

“Irerne bliver terroriseret til at stemme ja”

Som bekenst vedtog et flertal af deltagerne i den irske folkeafstemning torsdag den 31. maj at sige ja til euro-traktaten – EUs såkaldte finanspagt. Lidt over halvdelen (50,6 pct.) af de 3.144.828 vælgere deltog. Og heraf stemte 955.091 (60,3 pct.) ja. Med andre ord stemte 30,4 pct. af samtlige vælgere ja, 20 pct. stemte nej og 49,6 pct. undlod at stemme.

“Det har været en ren terrorkampagne overfor de irske vælgere, derfor blev det ja til EU’s finanspagt”, udtaler Frank Keoghan, talsperson for Folkebevægelsens irske søsterorganisation Peoples Movement til Arbejderen.

“Hver dag blev vælgerne bombarderet gennem radio og tv om, hvad det ville koste, hvis de stemte nej. Det handlede slet ikke om indholdet og konsekvenserne af EU’s finanspagt”, siger Keoghan, som førte valgkamp for nej-siden både via Peoples Movement og via hans fagforbund TEEU.

“Det var et meget klart klassebaseret valg, og så klart har jeg ikke set det tidligere. Det er arbejderne og de fattige på landet, der har stemt nej. Det er meget klart”, konstaterer han.

Læs mere hos…
Arbejderen – klik her!
Peoples Movement – klik her!
Referendum.ie – klik her!

Back To Top