fbpx Skip to content

Ja til afstemning om vores forhold til EU

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har udskudt folkeafstemninger om to af de danske EU-undtagelser ”“ den militære og den retlige ”“ på ubestemt tid, selvom afstemningerne indgår i hendes regeringsgrundlag.
Nu ser det ud til, at Det radikale Venstre vil holde fast i, at de to undtagelser skal til afstemning ”gerne inden valget til Europa Parlamentet i juni 2014”. Det fremgår af et resolutionsforslag, som bakkes op af partiledelsen og som skal til afstemning på det radikale landsmøde den 15.-16. september i Nyborg. Forslagsstillerne ønskede oprindeligt, at der skulle stå ”senest ved valget til Europa Parlamentet i juni 2014”.

– Vi vil gerne tage Det radikale Venstre på ordet. Lad os gøre valget til EU-parlamentet i 2014 til en valgdag om danskernes forhold til EU. Men lad os ikke kun sætte de to undtagelser til afstemning. Lad vælgerne tage stilling til euro-undtagelsen, finanspagten og den dramatiske overførsel af magt til EU ”“ inklusiv alle andre lignende ting, som vedtages i EU inden da, udtaler Folkebevægelsen mod EU’s parlamentariker Søren Søndergaard.

Han tilføjer, at hvis ikke befolkningen reelt inddrages på den måde måde, så handler det ikke om demokrati, men blot om forsøg på at afskaffe, hvad man tror, man nemmest kan komme af med.

Læs resolutionsforslagene til det radikale landsmøde – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top