fbpx Skip to content

To plenarmøder i Strasbourg må kun tælle for én

EU-Parlamentet’s planer om at holde to plenarmøder i Strasbourg samlet i én uge i oktober bliver nu anfægtet af en generaladvokat fra EF-domstolen. De tæller kun som ét møde.

Samlingen af de to møder i én uge kunne reducere det såkaldte “rejsecirkus” til Strasbourg, men er blevet anfægtet af Frankrig, som har indbragt det for EF-domstolen.
EU-traktaterne kræver, at Parlamentet holder 12 årlige plenarmøder i Strasbourg og ifølge generaladvokat Paolo Mengozzi er samlingen af de to plenarmøder et brud på traktatforpligtelsen.

Han skriver i en udtalelse fra 6.september:
“I lyset af den generelle opbygning af kalenderne for 2012 og 2013, er det klart, at de to plenarmøder planlagt for den samme uge i oktober 2012 og 2013 faktisk dækker en enkelt session, som med rimelighed kan formodes, på grund af manglende overbevisende forklaringer fra Parlamentet, at være blevet kunstigt opdelt i to for at opfylde, ikke mindre kunstigt, kravene i traktaterne”.

Generaladvokatens udtalelse er ikke bindende, men giver en guide til de argumenter, som EF-Domstolen kunne overveje at gøre i sin dom. En dom ventes ikke før oktober, og derfor vil oktober plenarmødet forløbe som planlagt.

Back To Top