fbpx Skip to content

Kommissionen ønsker EU’s forenede stater

”Store beslutninger venter os i år. (”¦) 2014 vil blive det år, hvor borgerne skal træffe et betydningsfuldt valg. Europa står ved en korsvej, og valget til Europa-Parlamentet i maj vil afgøre, hvilken kurs det skal følge i de kommende år. (..) Vi har brug for en ægte politisk union. For mig betyder det, at vi er nødt til at bygge et Europas Forenede Stater med Kommissionen som regeringen og to kamre ”“ Europa-Parlamentet og et “senat” af medlemsstater ”.
Sådan lyder det i en tale af EU-Kommissionens næstformand, justitskommissær Viviane Reding, som blev offentliggort i denne uge.

– Jeg enig i, at vælgerne skal træffe en vigtig beslutning, og at Europa kan siges at stå ved en korsvej. Men jeg tror rigtigt mange vælgere vil en anden vej end EU, udtaler Rina Ronja Kari, som er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet den 25. maj.
– EU har valgt at håndtere de seneste års økonomiske krise med en nådesløs nedskæringspolitik og adskillige skridt i retning af mere centraliseret og udemokratisk EU-stat, hvor medlemslandenes demokratisk valgte parlamenter og regering sættes under en vanvittigt detailstyrende administration. Europa har brug for en helt anden kurs end EU har sat.


Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 70 18 16
Lave K. Broch, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27

Læs Vivian Redings tale: http://europa.eu/newsroom/rapid-failover/speech-14-1_en.pdf

Back To Top