fbpx Skip to content

Læserbrev: Varm luft i EU-valgkampen

07/05/2024

Formanden for EU-kommissionen (EU’s regering) Von der Leyen er kommet i vældig modvind. Den europæiske anklagemyndighed, EPPO, efterforsker en sag om mulige ulovligheder i forbindelse med indkøb af Corona-vacciner. I sagen er Von der Leyen centralt placeret. På det seneste er det desuden kommet frem, at hun har udpeget en partifælle til en lukrativ EU-toppost. Ikke overraskende, at den slags sker i et udemokratisk system som EU.

Her skal vi lige minde om, at EU-kommissionen består af ikke- folkevalgte politikere. De er udpeget af EU-landenes regeringschefer. Kommissionen har eneret på at fremsætte nye lovforslag. Ikke just en opskrift på demokrati. Dertil kommer, at både Kommissionen, Parlamentet og Det europæiske Råd er under massiv indflydelse fra lobbygrupperne. Der er op mod 30.000 lobbyister i Bruxelles. Den mest magtfulde gruppe hedder European Round Table for Industry. Den har haft afgørende indflydelse på EF/EU- traktaterne siden midten af 80’erne. De ”sidder med ved bordet”, når politikken skal udvikles. EU er ikke et demokrati.

Den 9. juni er der valg til EU-parlamentet. Valgkampen er så småt i gang. Der vil Ikke være grænse for, hvad kandidater og partierne lover. EU’s mangel på demokrati gør, at det meste er varm luft. Parlamentsmedlemmerne er på mange måder statister i det store EU-cirkus.

Denne gang må vælgerne undvære Folkebevægelsen mod EU på stemmesedlen. Den tværpolitiske EU-modstand mistede sit mandat ved valget i 2019. Gennem 40 år i Parlamentet har bevægelsen kæmpet for dansk selvstændighed og for at afsløre nye planer om centralisering af magt i EU. Folkebevægelsen mod EU kæmper videre. Du kan også være med til at bekæmpe EU-staten og arbejde for en udmeldelse af EU. Gå ind på folkebevaegelsen.dk Her kan du melde dig ind i Folkebevægelsen mod EU og deltage i arbejdet. Og du kan støtte os økonomisk.

Læserbrevet er oprindeligt udgivet i lokalavisen Christianshavneren af Hanne Micheelsen, medlem af Folkebevægelsen mod EU – Indre By/ Christianshavn

Back To Top