fbpx Skip to content

Landsmøde med nyt EU på dagsordenen

Torsdag-fredag mødes EU-toppen i Bruxelles for bl.a. at diskutere bankunion og ny EU-traktat. Og i slutningen af næste uge mødes op mod 200 danske EU-modstandere i Gladsaxe, hvor Folkebevægelsen mod EU holder landsmøde på Stengård Skole. Et landsmøde præget af både fortid og fremtid.

Vi står overfor et helt nyt EU
– Den 2. oktober 1972 stemte et flertal af deltagerne i den danske folkeafstemning om EF-medlemskabet ja.
Udviklingen har på mange måder langt overgået nej-sidens værste anelser. Der er en verden til forskel på den vare, ja-siden solgte til vælgerne i 1972, og den ny centralistiske politiske union, den stramt styrede EU-stat, der er under udvikling i Bruxelles og Berlin, lyder det fra Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard.
– Derfor må befolkningen have mulighed for at tage stilling ved en ny folkeafstemning. Vi står overfor et helt nyt EU i de kommende år. En regulær EU-stat med EU-ministre, så medlemslandene – især de mindre -totalt underlægges den strammere politiske og økonomiske union uden mulighed for at sige fra. Er det virkelig det, vi ønsker?
Såvel Søren Søndergaards parlamentariske beretning som landsledelsens politiske beretning kommer ind på den aktuelle udvikling i EU ligesom landsmødet tager hul på forberedelserne af valgkampen forud for valget til EU-parlamentet i 2014.

Koncert og CD-udgivelse
Det er ikke kun 40 år siden, danskerne stemte om EF. Det er også 40 år siden, Folkebevægelsen blev oprettet. Det blev markeret i foråret med et brag af en koncert i Amager Bio med over 500 gæster.
Lørdag aften den 27. oktober markeres jubilæet også med en koncert med musik af bl.a. Jens Lysdal og Aviaja Lumholt. Under festen præsenteres en ny dobbelt-CD med EU-modstandens musik gennem 40 år. Koncerten er åben for andre end landsmødedeltagere, og billetter kan købes på telefon 35 36 37 40 for 50 kroner.

Læs mere om landsmødet ”“ herunder dagsorden og beretninger ”“ klik her!

For yderligere oplysninger, kontakt:
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20166567 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. N, telefon 35 36 37 40.

Back To Top