fbpx Skip to content

Løkke frygter euro-modstanden

Dagens møde om EU-undtagelserne i Statsministeriet mellem regeringen og lederne af Folketingets partier endte uden resultat. På mødet præsenterede oppositionspartierne Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre statsminister Lars Løkke Rasmussen for et forslag om, at sende den retlige og den militære undtagelse til folkeafstemning den 23. marts. Dette afviste statsministeren, som også ønsker euro-undtagelsen til afstemning.

– Der er ingen tvivl om, at udsigten til et katastrofalt nederlag ved en isoleret euro-afstemning spiller en stor rolle for Lars Løkke Rasmussen. Fire af Folketingets otte partier ønsker den undtagelse bevaret. Og blandt økonomiske eksperter og fagfolk er det bredt anerkendt, at Danmark klarer sig godt ”“ for ikke at sige bedst ”“ udenfor euro-zonen, udtaler Søren Søndergaard, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Vælgerne har i princippet afvist euroen flere gange. Sidste gang var det med til at trække gulvtæppet væk under daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Så selvom vi ikke ser nogen grund til endnu en euro-afstemning, så vil vi gerne gå i spidsen igen for endnu et klart euro-nej.

– Det virker i øvrigt som om, at ja-partierne ”“ regeringspartierne på den ene side og S, SF og R på den anden side ”“ er ved at tale sig hen i et hjørne, hvor de kappes om, hvem der ønsker mest EU.


Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 København K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top