fbpx skip to Main Content

Særligt S-SF-R ansvar for regeringens flygtningepolitik?

”Jeg tror aldrig, man har set så ansvarlig en opposition, når det handler om EU-politikken”, siger Socialdemokraternes partileder Helle Thorning-Schmidt i pressen forud for dagens møde i Statsministeriet om EU-forbeholdene. Her slår hun fast, at S, SF og de radikales udspil vedrørende folkeafstemning om den militære og den retlige EU-undtagelse ikke skal berøre asylområdet. ”Det ønsker vi jo ikke. Det, vi gerne vil, når vi vil ophæve det retlige forbehold, er, at vi vil rykke på alle de områder, hvor det giver rigtigt god mening at samarbejde”, siger Thorning-Schmidt, hvortil Vestager tilføjer ”Selvom vi nok ville gå langt videre end Socialdemokraterne, må vi jo tage den almindelige politiske kamp i folketingssalen og tage den derfra”…

– Kort sagt: partilederne for S, SF og de radikale vil optræde særligt ansvarligt for selvbestemmelse på ét punkt: Regeringen og DFs asylpolitik. Hvad er deres budskab? Hvad er deres værdier? spørger Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Få i stedet magten tilbage fra Bruxelles og giv Folketinget mere indflydelse til gavn for demokratiet. Kære Margrethe, Villy og Helle, samarbejd gerne internationalt, men tag dog den almindelige politiske kamp tilbage til folketingssalen på alle områder.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16/ e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 København K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top