fbpx Skip to content

Messerschmidt vil blive i EU

I starten af uge sagde den konservative britiske finansminister George Osborne i en tale, at Storbritannien skulle forlade EU, hvis EU ikke blev reformeret. Udtalelsen skal ses i lyset premierminister David Camerons løfte om folkeafstemning om medlemskabet senest i 2017 og forhandlinger om reformer og en ny traktat forinden, der skal give landet løsere tøjler til EU.

I den forbindelse har dagbladet BT spurgte to danske medlemmer af EU-parlamentet:
“Den britiske finansminister truer med at melde Storbritannien ud af EU, hvis ikke EU laver reformer. Bør Danmark gøre det samme?”

At SFs Margrethe Auken vil blive i EU kommer måske ikke som nogen overraskelse. Men svaret fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er lidt mere interessant:

“Vi skal ikke melde os ud og derved helt springe af EU-toget, men vi bør hive i nødbremsen og komme ned i et lavere tempo, ligesom Storbritannien foreslår. Der er behov for store reformer i EU, så Danmark må lægge sig i slipstrømmen af Storbritannien.”

Dermed bekræfter han, at han ligesom ledelsen i Dansk Folkeparti vil blive i EU. Også selvom der ikke skulle komme reformer og løsere tøjler.

Det understreger, at der kun er et sted at sætte sit kryds den 25. maj, hvis man ønsker folkeafstemning om EU-medlemskabet og gerne vil en helt anden vej end EUs: Ved den tværpolitiske EU-modstands liste N

Back To Top