fbpx skip to Main Content

Nyindmeldt nr 1000: Socialdemokrat i Varde

Torsdag den 22. maj kl. 12.15 mødte Folkebevægelsen mod EU’s faglige spidskandidat, Ole Nors Nielsen fra 3F i Aalborg, Jytte Søgaard, på Torvet i Varde. Ole Nors Nielsen kom til for lykønske hende med, at være nyindmeldelse nummer 1000.

– På vores forrige landsmøde i Folkebevægelsen mod EU besluttede vi, at vi skulle have 1000 nye indmeldelser inden EU-valget på søndag. Og under valgkampen er der for alvor kommet skub i indmeldelserne. Vi nåede i mål i sidste uge, og vil i dag lykønske Jytte Søgaard, som blev nyindmeldelse nummer 1000, udtaler Ole Nors Nielsen, som er kandidat nummer 3 på Folkebevægelsens tværpolitiske liste N.

61-årige Jytte Søgaard er medlem af Socialdemokraterne og har været det siden 1998. Men hun har altid stemt på liste N ved EU-valg, hun anbefalede i 2009 at stemme på liste N, og hun gør det igen i år sammen med en række andre socialdemokrater ”“ herunder Jan Thomsen, der er formand for LO i Sønderjylland.
Jytte er selv formand for LO i Vestjylland. Det har hun været siden 1997. I 1988-19945 var hun faglig sekretær i Pædagogisk Medhjælper Forbund Ribe Amt, og før da var hun tillidsrepræsentant som pædagogmedhjælper. Det er ikke mindst EU’s angreb på den danske arbejdsmarkedsmodel og velfærden, der har styrket hendes EU-modstand.

– Den danske model er rost og anerkendt af ind- og udland. Flexicurity bliver den også kaldet, ordet er en sammentrækning af flexibilitet til virksomheden samt sikkerhed og tryghed til arbejdstageren. Så lad os bevare og udbygge den danske model og ikke afvikle, så vi kun står tilbage med en flexmodel, siger Jytte Søgaard.
– Min indmeldelse og støtte til Folkebevægelsen står ikke i modsætning til ønsket om et socialdemokratisk styre på landsplan, regionalt plan og i kommunerne. Men som faglig socialdemokrat kan jeg ikke få øje på, at EU gavner noget solidarisk projekt.

Vil du have yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Jytte Søgaard, telefon 75 22 48 79
Ole Nors Nielsen, kandidat for Folkebevægelsen, telefon 22 23 54 12
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, telefon 20 16 65 67

Back To Top