fbpx Skip to content

Nyt fra Landsledelsen: Vi kæmper videre

Vi har mistet mandatet – men ikke modstanden og slet ikke modet.

Det er budskabet fra landsledelsen ved deres første møde efter valget. Landsledelsen takker alle de der hjalp til ved valgkampen, for deres flotte indsats. Mødet fandt sted i Vejle den 8. juni.

Det forsinkede Brexit, et folketingsvalg, der overskyggede EU-debatten, frygten for klimakrisen og troen på, at denne kan løses gennem EU, samt det faktum, at der nu var to lister i valgforbundet var, ifølge landsledelsen, medvirkende årsager til, at vi ikke blev valgt.

Planen er at se fremad, og arbejde på at give modstanden medvind fremover, selvom Folkebevægelsen nu ikke er repræsenteret i EU-parlamentet.

 

Flere medlemmer og flere penge.

Der opfordres til, at lokalkomiteerne evaluerer deres valgkamp, og lægger en plan for, hvordan de vil arbejde fremover.

De store linjer er, at der skal arbejdes med hvervning af nye medlemmer. Siden valget har Folkebevægelsen sagt velkommen til omkring 150 nye medlemmer. Det er vigtigt at disse nye medlemmer fastholdes og aktiveres, og at vi arbejder på at folk fortsat melder sig ind.

Derudover skal der arbejdes på at indsamle penge til at holde modstanden kørende. Du kan give et bidrag til folkebevæglsen her

 

Den nye EU-politik

Landsledelsen har identificeret to politiske emner, som vi bør arbejde med nuværende.

Det første er muligheden for en folkeafstemning om afskaffelse af forsvarsforbeholdet, som kan blive virkelighed efter den nye regering er dannet.

Det andet er EU’s bankunion, som Danmark kan risikere at blive en del af.

Mere om disse emner kan læses i næste nummer af Folk i bevægelse, som udkommer i starten af september, og på folkebevægelsens hjemmeside.

Back To Top