fbpx skip to Main Content

EU-kommissær holder liv i dagpenge-gyser

EU’s beskæftigelseskommissær, Marianne Thyssen, arbejder fortsat for at få gennemført upopulært dagpengeforslag. EU’s beskæftigelsesministre har emnet højt på dagsordenen.

EU-eliten har stadig blikket stift rettet imod det danske dagpenge system.

Det kom frem på et topmøde mellem EU’s beskæftigelsesministre torsdag d. 13 juni i Luxembourg.

Her drejede samtalen sig nemlig ind på den kontroversielle EU-forordning 883 om sociale ydelser. Og stærke kræfter arbejder for at få vedtaget forordningen, der giver EU-borgere nemmere adgang til danske dagpenge.

Forslaget blev ellers stemt ned under stor mediebevågenhed tidligere i år.

Det skete efter kritik fra blandt andre Folkebevægelsen mod EU og de danske A-kasser, som frygter, at reformen kan undergrave opbakningen til det danske dagpenge system.

Snævert flertal

EU’s beskæftigelseskommissær, Marianne Thyssen, fortæller til Ritzau, at hun på mødet i Luxembourg direkte har opfordret det finske EU-formandskab til at støtte den upopulære forordning.

EU-kommissæren øjner en ny chance for harmonisering og centralisering fordi EU-Parlamentet efter valget i slutningen af maj skal sammensætte et nyt arbejdsmarkedsudvalg.

Det kan få betydning, fordi det var et meget snævert flertal – blot en enkelt stemme – der i foråret forkastede forslaget, da 883-forordningen skulle godkendes.

– Den vil komme tilbage – uanset hvad – så lad os give det et forsøg nu igen. Jeg kunne se meget god vilje rundt om bordet i dag, fortæller Marianne Thyssen.

EU ignorerer bombe

Folkebevægelsen mod EU har i hårde vendinger kritiseret EU’s ønske om at blande sig i hvem, hvornår og hvordan danske dagpenge udbetales.

Den seneste udvikling i sagen er ingen undtagelse.

»Historien om, hvordan EU blander sig i vores dagpenge er absolut ikke død. Tværtimod. Forslaget er stadig, at man skal have hurtigere ret til danske dagpenge, når man har arbejdet i et andet EU-land. Og at man skal have lov til at tage dagpengene med ud af landet i 6 måneder. Flere a-kasser har kaldt det en bombe under det danske dagpengesystem – men det går EU ikke så meget op i.«

Sådan lyder vurderingen fra Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU i en spydig kommentar.

Læs mere i artiklen »DAGPENGEREGLER UNDERGRAVES AF EU« hos Folkebevægelsen mod EU er.

Back To Top