fbpx Skip to content

Regeringen vil ikke længere gå forrest

“Man har et standpunkt, til man tager et nyt”, sagde tidligere statsminister Jens Otto Krag for mange siden…

Før folketingsvalget i september sidste år blev socilademokraten Julie Rademacher begejstret for et forslag om dansk tilslutning til EITI (Explorative Industries Transparency Initiative) – et internationalt samarbejde om offentliggørelse af virksomheders skattebetaling ved udvinding af olie, gas og mineraler.

“Vi bør gå forrest. I en verdensøkonomi, der er som forbundne kar, kan vi ikke forholde os passivt herhjemme, hvis vi ønsker at bekæmpe korruption ude i verden. Gennem arbejdet med Danmarks udviklingsbistand stiller vi krav om netop gennemsigtighed til vores partnere, og derfor bør vi hylde de samme principper om åbenhed, når det gælder Danmark og danske firmaer”, sagde hun på sit partis vegne og blev bakket op af SF.

Lørdag gentog den radikale udviklingsminister Christians Friis Bach forslaget i et interview i Politiken, men er straks blevet irettesat i regeringen. Nu bør Danmark ikke længere gå forrest, men skal vente til EU er klar med et nyt regnskabsdirektiv, fortæller Politiken i dag.

I en mail til Politiken siger erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF, at “hvis revisionen af regnskabsdirektiverne vedtages, vil fuldt dansk medlemskab af Eiti umiddelbart betyde dobbeltregulering for de berørte danske virksomheder”.

Back To Top