fbpx skip to Main Content

Grækenland strejker igen imod EU-nedskæringer

Læger, sygeplejersker, lærere og andre offentligt ansatte indledte onsdag en 48 times generalstrejke i protest mod yderligere nedskæringer i forbindelse med Grækenlands gældskrise. Strejken begyndte således samtidigt med, at en delegation fra EU og den internationale valutafond IMF landede i Athen. EU og IMF vil bl.a. kræve at regeringens nedskæringer ”“ som EU har anbefalet varmt ”“ gennemføres tidligere end planlagt. Regeringens plan rummer bl.a. nedskæringer af lønnen til offentligt ansatte, nedskæringer af antallet af offentligt ansate, fastfrysning af pensioner og skattestigninger.

”Disse blodtørstige tiltag vil ikke hjælpe Grækenland ud af krisen. Det er starten på en ulykkelig periode”, udtaler generalsekretæren for den offentlige sektors faglige fællesorganisation Adedy Ilias Iliopoulos i bl.a. Information. Adedy repræsenterer omkring en halv million ansatte.

”Vi kræver alle disse nedskæringer taget af bordet. Dertil en klækkelig forhøjelse af den overenskomstmæssige løn – og job til alle, eller i det mindste ordentlige dagpenge og gratis sygesikring til alle arbejdsløse”, udtaler Chrisoula Laboudi fra den faglige organisation PAME i Arbejderen. PAME samler omkring 250 fagforeninger, 18 brancheorganisationer og flere tusinde valgte tillidsfolk.

Strejken kulminerer i dag med demonstrationer i mindst 75 byer. I Athen demonstreres der foran parlamentet kl. 12.00.

Back To Top