fbpx Skip to content

Søren Søndergaard kræver palæstinensisk fange løsladt

Tidligt den 6. juni blev den palæstinensiske borger, Nabil Al-Raee, anholdt og ført væk af væbnede og maskerede israelske styrker, uden oplysning om hvorfor eller hvor til. Nabil Al-Raee er til daglig kunstnerisk direktør for “Freedom Theatre”, et kulturelt center og teaterskole specielt for børn og unge i Jenin flygtningelejren i det israelsk besatte Vestbredden.

Siden anholdelsen har der ikke været nogen klare oplysninger om, hvor, vilkårene for eller selve årsagen til Nabil Al-Raee tilbageholdelse såvel som om han fysiske og psykiske tilstand.

Sagen, som er en af flere, har fået en række EU-Parlamentarikere til at gribe til handling, her i blandt Folkebevægelsens Søren Søndergaard.
I et åbent brev til EU’s udenrigsminister, Catherine Ashton, beder de ministeren om omgående at tage affære. EU-parlamentarikerne fremhæver, at det er det internationale samfunds pligt og ansvar, at sikre at de israelske ledere respekterer og overholder folkeretten, og straks stopper den herskende bølge af undertrykkende og brutale tilbageholdelser udført af Israelske styrker. Disse handlinger skrider mere konkret med Geneve konventionen – konventionen for krigsførelse, der udgør Den Humanitære Folkeret.

Blandt afsenderne på brevet er blandt andet også de danske EU-Parlamentarikere Margrete Auken (SF) og Britta Thomsen (S)

Back To Top