fbpx Skip to content

Tyskere imod EU’s redningskrans for eurozonen

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Tyskerne er trætte af at være garanti for, at eurozonen overlever en krise. Klart flere tyskere er imod, at Den Europæiske Centralbank tiltager sig magt til at hjælpe lande i eurozonen i krise for at redde mønten. 48 procent mod 31 procent af tyskerne håber ifølge en ny meningsmåling, at Forfatningsdomstolen standser ECB’s særlige udlånsprogram i den sag, der i dag og i morgen er til høring i domstolen før en endelig, senere afgørelse.

En række økonomer, borgere og også partiet Die Linke har rejst sagen for at få afgjort, om det strider mod den tyske forfatning, at formanden for ECB, Mario Draghi, har lovet uindskrænket støtte til lande i eurozonen for at redde euroen. Draghi opbygger et system, der kan træde hjælpende til, hvis eurolande kommer i så alvorlig krise, at den også rammer eurozonen.

Tyskland er den største betaler i EU og også i eurozonen, og debatten om tyske bidrag til redninger har tidligere bragt tyske sind i kog. Forfatningsdomstolen har førhen sagt god for redningskranse til landene i krise, men samtidig stillet betingelser for, hvor stor støtten kan være uden at inddrage det tyske parlament.

(…)

Læs hele artiklen på LO’s EU-portal – klik her!

Back To Top